ANNONS

Uppgifter: Mordet i Barkarbystaden kan vara gängrelaterat

Mannen, som blev knappt 30 år, skjöts till döds i går kväll på en innergård i Barkarbystaden.
Mannen, som blev knappt 30 år, skjöts till döds i går kväll på en innergård i Barkarbystaden.
Den man som i går kväll sköts till döds i Barkarbystaden var en ledande gestalt i en kriminell gruppering, enligt Aftonbladets källa.

Nätverket har de senaste åren varit i konflikt med personer ur Hässelbybaserade grupperingen Lejonen. Nu kollar polisen på samband mellan skjutningen och Hässelbygänget, enligt källan.
ANNONS

Det var i går kväll som en man i 30-årsåldern sköts till döds på en innergård i närheten av Ica Maxi i Barkarbystaden, Järfälla.

Polisen vill inte bekräfta för Lokaltidningen Mitt i om man misstänker att skjutningen var gängrelaterad.

– Det råder ju förundersökningssekretess så jag skulle inte berätta om vi misstänker gängkrig eller något annat. Det är en man strax under 30 år som har blivit skjuten och nu tittar vi förutsättningslöst på fallet, säger Carina Skagerlind, presstalesman på polisen region Stockholm.

Enligt en källa till Aftonbladet var mannen som nu mördats ledargestalt i den undre världen och polisen misstänker att skjutningen var gängrelaterad. Den skjutne mannen har dömts för flera brott och han har under en rättegång sagt att han rör sig i en kriminell miljö och att han tidigare tillhört det kriminella nätverket Brödraskapet Wolfpack, eller Vargarna.

Under flera år har ett Lejonen och Wolfpack varit i konflikt med varandra och år 2012 knivattackerades den nu mördade mannen av flera män med kopplingar till Lejonen.

Enligt en källa till Aftonbladet tittar polisen nu på ett samband mellan mordet i Barkarbystaden och gängkriget.

– Man har ju redan koll på striderna mellan ”Vargarna” och ”Lejonen” så det är naturligt att man tittar där, säger källan till Aftonbladet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.