Upphittad örn var sparvhök

Nyheten om att SL minskar öppettiderna på Näckrosens och Bergshamras tunnel­banestationer har väckt reaktioner bland läsarna.

Sedan två veckor tillbaka råder nya öppettider vid Näckrosens uppgång mot Storskogstorget och den södra uppgången i Bergshamra. Störst är inskränkningen på helgmorgarna, då de öppnar först 07.30 samt 07.40.

Flera läsare har reagerat.

”SL ska spara 250 miljoner och inskränker verksamheten. Äldre personer och handikappade som blir lidande av att tunnelbanans öppettider inskränks”, skriver Monika.

”Jag är ung och orkar gå, men då får det bli bättre belysning på gångvägen. Tycker inte det känns tryggt i backen mot centrum”, skriver Sandra.

Andra menar att förändringen i öppettiderna nog inte berör så många, eftersom det handlar om dygnets utkanter.

”Enligt din artikel så ser man framför sig en strid ström av ’äldre befolkning’ traska över E18 och uppför backen till Bergshamra centrum.­ Jag tror att de är lätt räknade! Dessutom kommer man ju alltid ut och om rulltrappan inte fungerar så tar man hissen”, skriver Majvor.­

SL har meddelat att förändringarna gäller tills vidare.

Blandade reaktioner på SL:s sparkrav

RÅSUNDA Polisen fick i torsdags in ett larm om att en skadad örnunge låg på Bokvägen. Stockholms Viltfågelrehab kontaktades och örnen hämtades av djurambulansen. Det visade sig då vara en sparvhök.

Sparvhöken hade en bruten vinge och togs om hand. Att sparv- och duvhökar bor mitt i stadsbebyggelse är inte helt ovanligt. Att man skulle hitta en örn i Solna hör dock till ovanligheterna, enligt Stockholms Viltfågelrehab.