ANNONS

47:e upplagan av Sveriges största skoltävling

Både deltagare och publik på plats.
Både deltagare och publik på plats.
Danderyds-OS lockar många skolbarn till friidrottsarenan. Med sina 5-600 deltagare är det en av Sveriges största skoltävlingar.
ANNONS

Imorgon, lördag den 8 september, går startskottet för den 47:e upplagan av Danderyds-OS. En tävling riktat till skolbarn i årskurs 2-6.

– Vi har i år gått ut till alla 16 skolor i kommunen och träffat rektorer och idrottslärare och fått ett mycket positivt gensvar. Speciellt som frågan om att barn rör sig alldeles för lite är mycket aktuell, säger Jan Berneryd vice ordförande i Danderyds SK Friidrott som arrangerar tävlingen.

Danderyds-OS är en av de största skoltävlingarna i Sverige med mellan 5-600 barn anmälda. Tävlingarna hålls över två dagar. Första upplagan av tävlingen var 1972, samma år som OS i München.

Engagerar många

Nytt för i år är att Kulturskolan i Danderyd har en orkester på plats till inmarschen som sker på lördagsmorgonen.

– Det här är ett sätt att stimulera barn till fysisk aktivitet och samtidigt stärka sammanhållningen i skolorna så här i början på terminen. Vi hoppas på ett stort deltagarantal i år, säger Jan Berneryd.

Det är inte bara barnen som tycker att denna tävling är rolig. Föräldrarna är minst lika engagerade.

– Många föräldrar som står vid sidan om idag var med på 70-talet när vi drog igång Danderyds-OS. De kommer fram och berättar om deras upplevelser på den tiden.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.