ANNONS

21-åring åtalas för flera fall av våldtäkt mot barn

Mannen förnekar brott.
Mannen förnekar brott.
Den 21-årige Upplands-Brobon häktades i september, misstänkt för våldtäkt mot en 10-årig flicka. Nu har han åtalats för sammanlagt sex övergrepp mot flickan.
ANNONS

Mannen åtalas på totalt sex punkter. Det rör sig om ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn, som ska ha inträffat utomlands 2015, då flickan, som är en närstående till mannen, var i 10-årsåldern.

Vid samma tidpunkt som denna händelse står mannen också åtalad för ett fall av våldtäkt mot barn, detta inträffade senare samma dag.

21-årig man häktad för våldtäkt mot barn

Därutöver åtalas mannen för ytterligare fyra fall av våldtäkt av samma barn. Dessa brott begick 21-åringen i Kungsängen vid två tillfällen enligt åtalet, samt på en annan plats i länet i resterande två fall.

Gärningarna är spridda över en tidsperiod från slutet av 2016 till hösten 2018 – flickan är i 13-årsåldern då mannen våldtar henne i ett hus i Kungsängen under 2018, enligt åtalet.

Den åtalade 21-åringen förnekar brott. Rättegången beräknas pågå i två dagar, varav en dag kommer ägnas till förhör av flickan.

Mitt i har pratat med 21-åringens advokat som inte vill uttala sig om fallet.

ANNONS