ANNONS

Fler Upplands-broare = bättre service

Kia och Kenneth Lennestedt.
Kia och Kenneth Lennestedt.
Befolkningsprognoser visar att Upplands-Bro är en av de kommuner där befolkningen kommer öka mest fram till år 2026. Vad tycker Upplands-broarna om det?
ANNONS

 

– Om servicen utökas så är en befolkningsökning positivt. Men vi vill att grönområdena ska behållas, säger Kia Lennestedt, 70 år.
– Om man löser parkeringsfrågan i centrum är det bra. Kanske kan centrumet utökas lite med fler affärer och att det blir fler vårdcentraler i kommunen. Men det är viktigt att samhällsservicen följer med på alla plan, säger Kenneth Lennestedt, 71 år, Kungsängen.


– Om man kan behålla infrastrukturen eller förbättra den är det bra. Jag känner folk som flyttat härifrån för att det inte fungerar att pendla härifrån. Jag pendlar själv in till Stockholm varje dag. Det spelar ingen roll hur tidigt jag åker hemifrån, jag blir alltid försenad. Jag har bott i Bro i sex år och trivs, det är bra för mina barn, säger Evado Arfs, 40 år, Bro.


– Det är bra. Då är det kanske flera som flyttar utåt från Stockholm C. Vi valde att flytta hit för två år sedan från Sundbyberg. Vi ville bo i hus och här var det fint med skog och billigare. Flyttar fler folk hit så blir det fler jobb, fler skolor, förskolor, bvc och vårdcentraler. Det är bra. Det kanske blir fler restauranger också, säger Dora Koch, 29 år med Olivia, 9 månader.


– Det kanske är bra att det ökar, men jag tycker invandringen ska tas på större allvar, där har Sverigedemokraterna rätt. Men det är bra att kommunen ökar, det blir fler affärer och grejer då. Men köpcentrumen hamnar ofta i periferin och för de gamla är det svårt att ta sig dit. Jag har inte bilen kvar. Jag såg för dåligt och har lämnat in både körkort och bil. Jag tycker det borde byggas en stor hundpark med bänkar och grejer för det har blivit så många hundar här den senaste tiden. Det vore bra, säger Björn Holmstrand, 80 år med hunden Berra, 6 år.

ANNONS

ANNONS