ANNONS

Nu får Upplands Väsby biljettlösa parkeringsautomater

Parkering nya biljettlösa automater Upplands Väsby p-automat
Nu behöver du inte längre få en biljett från automaten. Det räcker med att skriva in ditt registreringsnummer.
De flesta parkeringsautomaterna längs kommunens gator och på infartsparkeringarna har nu bytts ut eller tagits bort helt.
De nya automaterna är digitala och därmed biljettlösa.
ANNONS
Om du parkerar på kommunens gator och torg behöver du inte längre lägga en biljett i fönstret på bilen. Det skriver kommunen på sin hemsida.

Istället skriver du in fordonets registreringsnummer i automaten och betalar parkeringen med kort eller via mobilen. Du kan använda apparna EasyPark, Parkster eller SMS Park.

Avgifterna kommer inte att ändras.

Färre automater

Eftersom detta medför att det inte krävs samma närhet mellan bilarna och automaterna har vissa av de nuvarande tagits bort helt. De 15-tal som funnits har nu blivit åtta stycken. Några med en annan placering än tidigare.

Till exempel har parkeringsautomaterna på infartsparkeringarna monterats bort och istället placerats vid nedgångarna till pendeltågsstationen. Där passerar de flesta som ska vidare.

Drivs med solceller

Automaterna som installerats på nya platser drivs med solceller och de som monterats på nuvarande platser drivs med den el som redan är dragen till platsen. Detta sparar på både miljön och kostnaden, skriver kommunen.

Arbetet beräknas vara färdigställt i dag.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.