ANNONS

Upplands-Bro kan få ny handbollshall

Kungsängens SK:s damlag.
Kungsängens SK:s damlag.
Efter bordtennisen kan det nu bli handbollens tur att få en ny sporthall. Beslutet tas på Kultur- och fritidsnämndens möte den 28 augusti.
ANNONS

Upplands-Bro kan komma att få en ny sporthall för handboll.

Både Kungsängens SK:s herr och damlag spelar nu i division 1 och Kultur- och fritidsnämnden anser att sporten har vuxit ur befintliga hallar och är i behov av en ny.

– Vi har fört dialog med handbollsföreningen och de har visat på ett stort behov av yta för att kunna utföra sin idrott. Ekhammarshallen, där de är i dag, har även stora renoveringsbehov, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrée Wright (MP).

Klubbas i slutet av månaden

Nämnden ger nu Kultur- och fritidskontoret i uppdrag att gå ut på upphandling för en yta i Brunna i Kungsängen. Sedan återstår det att se vilka entreprenörer som kan tänkas vara intresserade.

Beslutet klubbas först vid nämndens möte den 28 augusti, men André Wright ser ljust på den planerade sporthallens framtid.

– Nämnden sitter fram till årsskiftet oavsett valresultat. Att vi tar hjälp av entreprenörer för att driva verksamheten är en lösning som jag kan se rimmar gott med oppositionens ideologi också. Jag har förhoppning om att vi kommer ha samsyn på det.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.