Man sköts i benet – 25-årig Upplands-Brobo häktad

Den 25-åriga mannen häktades i måndags vid Attunda Tingsrätt.
Den 25-åriga mannen häktades i måndags vid Attunda Tingsrätt.
En 25-årig man sitter nu häktad efter skjutningen vid Fjärilsstigen i Finnsta den 11 februari. Mannen, som är hemmahörande i Upplands-Bro, utreds nu för försök till mord och grovt vapenbrott. Åklagaren kopplar i nuläget inte ihop fallet med de två morden som skedde förra veckan.

Klockan 21.15 på måndagskvällen den 11 februari kallades polisen till Fjärilsstigen i Bro efter att flera personer hört smällar. En man hittades på platsen, skottskadad i benet. Han kunde på förmiddagen följande dag lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

Med hjälp av polis- och hundpatruller hittade polisen den faktiska brottsplatsen för skjutningen, som var en annan än där mannen hittades. Enligt Aftonbladet ska mannen ha suttit i en bil när han blev skjuten.

En förundersökning om synnerligen grov misshandel inleddes och sedan i måndags sitter en 25-årig man häktats för skjutningen. Rubriceringen lyder försök till mord samt grovt vapenbrott.

Åklagaren i målet, Sara Kästel, kan i nuläget inte svara på om mannen figurerar i utredningen kring de två männen som sköts ihjäl i Bro förra veckan.

– Han är bara häktad för gärningen den 11:e februari, det är så mycket vi kan säga, förklarar Sara Kästel.

Den anhållne mannen nekar till anklagelserna. Han är sedan tidigare dömd för bland annat grovt vapenbrott och människorov och hemmahörande i Upplands-Bro kommun.