ANNONS

Upplands Väsby lyfts fram som föredöme

På Dragonvägen i Upplands Väsby finns både hyresrätter och bostadsrätter.
På Dragonvägen i Upplands Väsby finns både hyresrätter och bostadsrätter.
Blandade boendeformer gör att segregationen är låg i Upplands Väsby, jämfört med i resten av Sverige. Det visar en undersökning gjord av Hyresgästföreningen. Kommunen lyfts fram som ett föredöme i rapporten.
ANNONS

Enligt en undersökning gjord av Hyresgästföreningen har boendesegregationen i Sverige har minskad under de senaste fem åren, rapporterar SVT.

Upplands Väsby lyfts fram som ett extra gott exempel i rapporten, som visar att det finns ett tydligt samband mellan mångfald, segregation och upplåtelseformer i storstäderna. I Stockholm är sambandet mellan andelen hyresrätter och mångfalden tydligt.

Vi vill ha en ännu bättre mix

Mathias Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen, vill bygga fler hyresrätter

I Upplands Väsby har segregationen minskat sedan 2012. Här är boendesegregationen hälften så utbredd jämfört med rikssnittet. Här vill man ta det ett steg längre. I flera äldre vattennära villaområden vill kommunen komplettera med både bostadsrätter och hyresrätter.

– Vi vill ha en ännu bättre mix. Vi ser att det är en tydlig framgångsfaktor. Det är bra för Väsby, det är bra för Väsbyborna och det ökar valfriheten i vilken typ av boende man vill ha, säger Mathias Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen, till SVT.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.