ANNONS

Kraftig prisökning i norra Stockholm

Mättad bostadsmarknad
Arkivbild.
Upplands-Bro, Upplands Väsby, Sollentuna och Järfälla. Alla hamnar de högt upp på listan över kommuner där priserna på villor ökat som mest de senaste fem åren.
ANNONS

Mellan 2012 och 2017 har det blivit över 60 procent dyrare att köpa villa i de fyra kommunerna. Allra mest har priserna ökat i Upplands-Bro: med hela 72 procent.

– När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga prisökningar. Vi har tyvärr starka inlåsningseffekter då många villaägare drar sig för att flytta eftersom det ofta blir dyrare med en ny bostad – även om den är mindre, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Siffrorna kommer från Svensk mäklarstatistik och är sammanställda av Fastighetsbyrån. De listar alla kommuner i Stockholms län och jämför snittpriserna under första halvåret 2012 med första halvåret 2017.

Men även om ökningen är störst i Upplands-Bro är det fortfarande billigast att köpa villa där jämfört med grannkommunerna. I Järfälla och Upplands Väsby ligger snittpriset idag på omkring 5 miljoner kronor och i Sollentuna över 7 miljoner kronor. Snittpriset på en villa i Upplands-Bro i år ligger på 4,3 miljoner kronor.


Topp tio kommuner – här ökade priserna mest

Snittpriset på alla villaförsäljningar under första halvåret 2012 jämfört med första halvåret 2017

Källa: Svensk Mäklarstatistik


 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.