ANNONS

I Upplands-Bro ökade villapriserna mest

Mättad bostadsmarknad
Arkivbild.
Upplands-Bro kommun hamnar i topp när det gäller prisökningar på villor. Här ökade priserna mest i hela Stockholm de senaste fem åren.
ANNONS

Upplands-Bro, Upplands Väsby, Sollentuna och Järfälla. Norrortskommunerna hamnar högt upp på listan över kommuner där priserna på villor ökat som mest de senaste fem åren.

72-procentig ökning

Mellan 2012 och 2017 har det blivit över 60 procent dyrare att köpa villa i de fyra kommunerna. Allra mest har priserna ökat i Upplands-Bro: med hela 72 procent.

– När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga prisökningar. Vi har tyvärr starka inlåsningseffekter då många villaägare drar sig för att flytta eftersom det ofta blir dyrare med en ny bostad – även om den är mindre, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Siffrorna kommer från Svensk mäklarstatistik och är sammanställda av Fastighetsbyrån. De listar alla kommuner i Stockholms län och Upplands-Bro hamnar i topp när man jämför snittpriserna under första halvåret 2012 med första halvåret 2017.

Trots allt billigare

Men trots den stora ökningen är det billigare att köpa hus i Upplands-Bro jämfört med många andra Stockholmskommuner.

Grannkommunerna Järfälla och Upplands Väsby hade snittpriser på omkring 5 miljoner kronor i år och i Sollentuna var det över 7 miljoner kronor. Snittpriset på en villa i Upplands-Bro ligger på 4,3 miljoner kronor.


Så ökade priserna de senaste fem åren – topp tio kommuner

Snittpriset på alla villaförsäljningar under första halvåret 2012 jämfört med första halvåret 2017

Källa: Svensk Mäklarstatistik

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.