ANNONS

Upplands-Bro blir först i världen att anställa en robot

AI-roboten Tengai.
AI-roboten Tengai.
Politikerna och tjänstemännen i Upplands-Bro får en ny kollega, AI-roboten Tengai. Som första kommun i världen ska roboten hjälpa till i rekryteringen av en digitaliseringssamordnare.
ANNONS

Som första kommun i världen satsar Upplands-Bro på fördomsfri rekrytering genom att använda sig av en helt automatiserad och fysisk AI-robot.

Det var under förra veckan som rekryterings- och bemanningsföretaget TNG lanserade världsnyheten Tengai Unbiased – en social AI-intervjurobot.

Endast en vecka efter detta väljer Upplands-Bro kommun att ”anställa” roboten som en del av sin process att rekrytera en digitaliseringssamordare.

Karl Öhlander, tf. kommundirektör i Upplands-Bro kommun

Karl Öhlander, tf. kommundirektör i Upplands-Bro kommun. Foto: Upplands-Bro kommun

Kommunen kommer samarbeta med TNG i rekryteringsprocessen där Tengai, som roboten heter, sköter intervjuer som ska bedömma social kompetens och personliga egenskaper.

– Med hjälp av digitaliseringens möjligheter och den allra senaste tekniken inom AI kommer Upplands-Bro kommun nu att prova fördomsfri rekrytering med hjälp av en robot. Det är fantastiskt spännande att få vara del av detta försök och jag hoppas det kommer att leda till vi blir ännu bättre i vårt redan mycket framgångsrika rekryteringsarbete, säger Karl Öhlander, tf. kommundirektör i Upplands-Bro kommun.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.