ANNONS

Upplyst bio i Kallhäll – så du kan sticka samtidigt

Stickning bio
Även folk som inte stickar får komma på bion. Kanske kan de bli inspirerade till att börja sticka, tänker Kristina Johansson Trodin.
Har du svårt att fokusera på en hel biofilm?
Eller kan du bara inte lägga ifrån dig din senaste stickning?
I dag kan du i så fall passa på att gå på Stickbio i Kallhäll.
ANNONS

Helt tyst kommer det kanske inte vara på bion i Folkets hus i Kallhäll under torsdagen. Det kan bli ett visst ljud av stickor som smattrar, för det vankas nämligen stickbio.

Varför kan man inte bara ta med stickningen till en vanlig bio?

– Det kan man inte göra eftersom de släcker ner fullständigt. Det finns ingen chans att hålla på med ett handarbete då. Man behöver titta lite grann ibland, och kolla vilket varv man är på och vilken maska man ska ta, säger Kristina Johansson Trodin, som tillsammans med folkets hus i Kallhäll är initiativtagare till bion.

Hon berättar att de är ett ganska fint nätverk i Järfälla som träffas i olika sammanhang omkring ullen. Men man behöver inte sticka i ullgarn, utan man kan sticka i vilket garn man vill.

Nätverk i Järfälla

Nätverket träffas i flera sammanhang som föreläsningar och workshops till exempel. Nu på lördag har de för femte året i rad evenemanget ”Kul med ull”.

Kristina Johansson Trodin vet att det har arrangerats stickbio i andra delar av landet. Men på torsdag är det premiär i Kallhäll. ”Hasse och Tage – En kärlekshistoria” är filmen som kommer att visas.

Spännande att se hur många som dyker upp

Kristina Johansson Trodin

– Det ska bli spännande att se hur många som dyker upp på en sådan här grej. Jag tycker att det är viktigt det här med att vi ordnar mötesplatser för varandra kring gemensamma intressen. Det vurmar jag för.

Hinner man sticka ett plagg under en bio?

ANNONS

– Nej, men man kan hinna en liten bit. Det tar ganska lång tid ändå både att sticka och virka. Under en bio skulle jag tro att man kan hinna med åtminstone en tredjedels vristvärmare.