Ska du uppmärksamma kvinnodagen på torsdag?

Mitt i frågar.
Mitt i frågar.
Mitt i tog ett snack med några Täbybor för att höra hur de tänker kring den internationella kvinnodagen? Uppmärksammar de den eller främjar de jämställdheten på någonting annat sätt?

Hans Mellin, 71, Täby, pensionär:

– Jag har inte reflekterat särskilt över själva dagen. Men jag försöker att främja jämställdhet på olika sätt, att inte använda härskartekniker är ett sätt. Innan jag gick i pension var jag chef för ett företag och då upplevde jag det inte som något problem, att använda sunt förnuft och hyfs kommer man långt med.

Cecilia Silverson, 55, Täby, jobbar på Försäkringskassan:

– Ja, jag tänker på jämställdhet ofta, det är väldigt viktiga frågor.  Jag har tre söner hemma som jag pratar jämställdhetsfrågor med, det är viktigt att dem lär sig. Om vi kommer att uppmärksamma dagen något särskilt hemma vet jag inte, men det är möjligt att vi kommer att göra det på mitt jobb.

Josefin Nordstrand, 17, Täby Enskilda gymnasium:

– Vi pratar mycket om det, särskilt i skolan. Vi har en feministisk förening på Täby Enskilda där vi diskuterar och pratar mycket om feminism och jämställdhetsfrågor. Under internationella kvinnodagen kommer vi att lyfta det särskilt och arrangera föreläsningar.

Tilde Hallin, 17, Danderyds gymnasium:

– Jag pratar ofta jämställdhetsfrågor med mina vänner och med familjen, särskilt efter allting med metoo. Min morfar har det varit lite diskussioner med men ofta är vi på samma sida.