Tre uppmärksammade skjutningar med ombyggda vapen i Stockholm

Ombyggda vapen användes dubbelmord i Sundbyberg, skjutning i Rinkeby och på Fridhemsplan.
Ombyggda vapen användes dubbelmord i Sundbyberg, skjutning i Rinkeby och på Fridhemsplan.
Ombyggda start- och signalvapen har använts vid flera uppmärksammade skjutningar och mord i Stockholmsområdet. Här är tre färska exempel.

Rinkeby, 8 januari 2018

En maskerad man klev in på pizzerian på Rinkeby torg och sköt en man i 20-årsåldern i huvudet och halsen. Skjutningen skedde framför flera av restaurangens middagsgäster. En 17- åring, som var 16 år vid mordtillfället, dömdes till sluten ungdomsvård i tre år.

Bild från polisens förundersökning.

Hallonbergen, 22 januari 2017

En 25-årig man skjuts i ett garage i Hallonbergen. Han körs sedan i bil av en vän till Karolinska sjukhuset, men blir på nytt skjuten utanför sjukhuset och dör av sina skador. Ett av de vapen som användes var ett ombyggt vapen.

En man i Hallonbergen knivmördas en kort tid senare, likaså hans fru, vilket polisen tror beror på att mannen blivit vittne till skjutningen. Tre män dömdes för mordet i garaget, en av dem och två andra män dömdes för dubbelmordet.

Polisavspärring efter dubbelmordet i Hallonbergen 7 mars.

Kungsholmen, 16 november 2018

Skottlossning utbröt utanför Kriminalvårdens frivårdskontor på Fridhemsplan. Vittnen såg hur bråk uppstod mellan tre män och när en av personerna sprang från platsen plockade en av de andra männen upp en pistol och sköt. Skottet träffade inte och ingen person skadades.

Förundersökning pågår.

Fridhemsplan avspärrat efter skjutningen.

Illegala vapenfabriker förser Stockholms kriminella med vapen