ANNONS

Upprörd granne dödshotade barn

En 53-årig kvinna har dömts för att ha hotat en 12-årig pojke i en trappuppgång i Nacka.

Bland annat hotade kvinnan att skära av pojkens ena öra och skära av hans fingrar och tår.
ANNONS

Kvinnan sa vid rättegången att någon hade busringt på hennes dörr två gånger den aktuella dagen i februari.

Hon var säker på att det var pojken och hans kamrat som hade ringt på.

Enligt domen höll hon fast den 12-årige pojken i jackan och tryckte upp honom mot en vägg i trapphuset. Hon ska bland anat ha skrikit att hon skulle slå honom med en pinne tills han dog och skära av hans fingrar och tår. Hon ska även ha dragit honom i ena örat.

Vid rättegången förnekade kvinnan att hon hade dragit pojken i örat eller hotat honom. Nacka tingsrätt tror dock mer på pojken, bland annat för att hans direkt efter händelsen berättade för sin mamma om det som hänt och att hans öra då var rött.

Nacka tingrätt skriver att den har förståelse för att kvinnan var upprörd och att hon ville få slut på trakasserierna men oavsett det anser domstolen inte att kvinnan hade rätt att göra det hon nu döms för.

Enligt tingsrätten är brottets straffvärde en månads fängelse men förmildrande omständigheter finns, som trakasserierna före händelsen. Kvinnan är inte heller tidigare straffad och rätten ser ingen riskt för att hon gör sig skyldig till fler brott

Kvinnan döms till villkorlig dom och 9 000 kronor i dagsböter. Hon ska även betala skadestånd till pojken. Pojken hade begärt 12 400 kronor men rätten bestämmer skadeståndet till 8 200 kronor.

Mitt i har sökt kvinnans advokat.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.