ANNONS

Upprörd man klämde kvinnas ben i bildörr

Hovrätten går på tingsrättens linje i trafikdramat.
Hovrätten går på tingsrättens linje i trafikdramat.
Bråket mellan två bilförare urartade vid busstorget i Älvsjö.

Den upprörde mannen smällde igen kvinnans bildörr så att hon klämde sitt ena ben.

Tingsrätten dömde 25-åringen till villkorlig dom, ett straff som Svea hovrätt nu fastställt.
ANNONS

Det var hösten 2014 som den hetsiga diskussionen utbröt. Kvinnan och den 25-årige mannen kom i varsin bil till busstorget i Älvsjö och stannade till där. När en buss dök upp flyttade de sina bilar för att inte stå i vägen. I samma veva backade mannen så att hans bil kolliderade med kvinnans.

Mannen gick fram till kvinnan och de både började diskutera högljutt. Till slut blev mannen så upprörd att han smällde igen hennes bildörr så att hon klämde sitt ena ben.

Allt detta bevittnades av en busspassagerare som bedömde att det rörde sig om misshandel. Vittnet hoppade av bussen och försökte hindra 25-åringen från att åka därifrån genom att ställa sig framför hans bil. 25-åringen försökte, enligt domen, knuffa undan vittnet och ska även ha hotat honom.

25-åringen har nekat till brott och hävdat att han inte visste att kvinnan hade sitt ben utanför bilen.

Södertörns tingsrätt ansåg dock att han inte hade verkat bry sig om att kvinnan kunde skada sig. Rätten dömde honom till villkorlig dom för misshandel, ofredande och olaga hot. Mannen överklagade till Svea hovrätt, som nu går på samma linje som tingsrätten och fastställer domen.

Den skadade kvinnan uppger att hon hade ont i benet i ungefär en vecka efter händelsen.