ANNONS

Nya upprustade Ingarö IP invigs på lördag

Ingarö IP. Foto: Värmdö kommun
Ingarö IP. Foto: Värmdö kommun
På lördag blir det full rulle på Ingarö IP.
Då invigs den nyupprustade idrottsanläggningen. Under dagen blir det massor av aktiviteter, som till exempel fotboll och öppen friidrottsträning för barn.
ANNONS

Värmdö kommun tog över driften av Ingarö IP under sommaren och har genomfört ett större renoveringsarbete på anläggningen sedan en längre tid tillbaka.

Konstgräsmattan som bestod av SBR-granulat är utbytt till ett mer miljövänligt och granulatfritt underlag som består av fiberduk och Proplay-Pad.

Idrottsplatsen har även fått ett nytt dagvattensystem och renoverade löparbanor.

Nytt föreningshus

Ett helt nytt föreningshus finns på plats, som är tillgängligt för alla i kommunen.

– Det känns både viktigt och inspirerande att vi kunnat ge Ingarö IP ett ordentligt lyft på det här sättet. Ingarö IP är nu en modern och hållbar anläggning som kommer att kunna fungera som en samlingsplats för Värmdös invånare i många år framöver, säger Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Värmdö kommun i ett pressmeddelande.

Prova på aktiviteter

Dagen startar klockan 09.00 med öppen prova-på-friidrottsträning för barn i åldrarna 6-10 år och fortsätter med Body Bob-loppet för alla barn som vill testa på att löpa. Klockan 12.20 invigningstalar Fredrik Sneibjerg (L) Värmdö kommun, och efter detta fortsätter festdagen med seriefotboll, lotterier och överraskningar. Cafeét och grillen är öppna och Chris Härenstam agerar speaker.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.