Välj ditt område
En byggnad i parkleken Grötfatet brann tidigare i sommar, och nu står arbetet med att rusta upp området still.
En byggnad i parkleken Grötfatet brann tidigare i sommar.

Upprustning av lekplats går trögt efter brand

Nyheter Tidigare i sommar råkade delar av en populär lekplats i Vällingby ut för en brand.
Men trots att platsen är välbesökt av familjer i området står arbetet med upprustningen still.

Tidigare i sommar brann det i Parklekshuset vid lekplatsen Grötfatet i Vällingby. Orsaken till branden är ännu oklar, men enligt stadsdelsförvaltning handlar det troligtvis om en olycka orsakad av bus.

– Vi tror att det handlar om att någon eller några har satt eld på en papperskorg i närheten av byggnaden, och att elden sedan spridit sig, säger Marianne Christiansson, parklekschef på Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.

I dagsläget är byggnaden endast tillfälligt lagad med ett plank efter branden, och så kommer det se ut ett tag till, av den enkla anledningen att det är svårt att få tag på arbetskraft under sommaren.

– Vi har kommit fram till att senarelägga upprustningen av parklekshuset till efter semesterperioden eftersom det är svårt att hitta någon som kan utföra arbetet nu, säger Marianne Christiansson.

 

Parallellt med upprustningen efter branden pågår också en renovering av själva lekdelen i parken. Kombinationen av brandskadat hus och nedriven lekdel har fått läsare att höra av sig till Mitt i med en undran om vad det är som pågår.

Svaret är att parken ska bli säkrare för barnen.

– Lekdelen har bedömts vara för osäker efter en inventering, så den ser vi också över för tillfället, säger Mariane Christiansson.

Med tanke på omständigheterna bör familjer kanske vända sig till andra lekplatser i sommar?

– Plaskdammen är ju förvisso fortfarande i bruk, och den tycker många är kul. Men vill man ha en mer välfungerande park nu under sommaren skulle jag rekommendera någon av våra bemannade parklekar i Ådalen eller Hässelängen.

Exakt när Grötfatet är fullt återställt är ännu oklart, men de kommande veckorna kommer ny lekutrustning att installeras. Redan i nästa vecka ska en ny klätterställning vara på plats.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Så lurades äldre på pengar: Gav falsk dödsdom

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen