ANNONS

Jättesatsning på shoppingområde

Globen Shopping gallerian ska upprustas för upp emot 2,8 miljarder.
Globen Shopping gallerian ska upprustas för upp emot 2,8 miljarder.
Som Mitt i tidigare kunnat berätta så finns stora planer för Globen Shopping. Vi frågade besökare och näringsidkare vad de tänker om det.
ANNONS

Förvaltaren Klövern kommer tillsammans med Citycon att satsa 2,5 – 2,8 miljarder på upprustning av gallerian.

– Vi vill lyfta Globen Shopping och skapa en mer attraktiv blandning av butiker. En komplettering av lokala butiker, vardagsnära tjänster såsom kemtvätt och skönhetsvård blir viktig. Restaurangerna och caféerna kommer att uppgraderas för att locka fler besökare, säger Mattias Bernunger, utvecklingschef på Citycon.

Enligt utvecklingsplanen kommer Globen Shoppings yta mer än fördubblas från dagens cirka 20000 kvm och enligt planen kommer investeringen ligga någonstans mellan 2,5–2,8 miljarder kronor.

– I detta skede jobbar vi med att utveckla planerna i nära samarbete med Klövern och Stockholms stad. Om detaljplanen beviljas kan vi få en byggstart inom 3 år, avslutar Mattias Bernunger. 

Målet är att allt ska stå klart fem–sex år efter byggstart.

 

ANNONS

Vad har du för reflektioner kring satsningen?

Gunnar Sundvall, Egenföretagare 66 år
Allmänt tycker jag det är bra, det blir ett jävligt bra läge om man bor här. Jag har själv försökt hitta en lokal till mitt företag i det här området men har haft svårt att hitta någon. Jag ser bara positivt på det.
Ola Janheim, VD 31 år
Jag kan tycka att det behövs en upprustning. Det känns som att gallerian tappat lite de senaste åren så det kommer nog bli väldigt attraktivt.
Robert Bergvall, Butiksbiträde 26 år
Jag vet inte så mycket om det men för att hänga med i utvecklingen måste man förnya sig. Nu sitter det skyltar uppe på företag som inte finns kvar här längre. Men att det satsas tycker jag är bra.
Gunnel Brolin, Laboratorieassistent 59 år
Jag tycker det är trevligt som det är nu men ska de bygga så tycker jag att det är bra att de gör det på befintliga områden. Så vår natur får vara orörd. Sen får man hoppas att hyrorna blir rimliga så butikerna har råd att vara kvar.
Erol Fallama, Caféägare 50+
Ärligt talat, det kommer bli ett stort lyft för hela området. Jag ser positivt på det men man måste satsa mer på bostäder runt om också och en bra företagaranda för de som vill flytta in. Jag hoppas på ett systembolag och andra starka varumärken som lockar folk.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.