Nyårskaramell #3 Många reagerade på gänget

inga uppgifter bekräftar att ett maskerat gäng försökte råna mopedister.
inga uppgifter bekräftar att ett maskerat gäng försökte råna mopedister.
En av årets nyheter som väckt mest reaktioner i Väsby var nyheten om ett maskerat ungdomsgäng som spreds på flyers i Södervik. Men polisen har fortfarande inte fått in några som helst uppgifter som bekräftar att ett sådant gäng faktiskt har rört sig i området.

Både på flyers på lyktstolpar och i sociala media spreds nyheten om ett maskerat gäng på 10 till 20 ungdomar i somras. Gänget skulle röra sig i östra Väsby och försöka råna mopedister.

Men kort därefter uppmanade polisen boende till lugn och berättade att de inte fått in några uppgifter som bekräftade att ett sådant gäng skulle ha rört si området.

– Jag minns väl hur drevet gick, ett stort gäng skulle ha rånat allt de kom över. Men mig veterligen har vi inte fått in uppgifter om att någon skulle ha blivit av med någonting, säger Malin Sundström, kommunpolis i Upplands Väsby.

Utöver att det inte har kommit några anmälningar om att någon skulle ha blivit rånad ungdomsgänget fick polisen aldrig in några vittnesuppgifter av någon som själv sett gänget.

– Som polisen ser på det vet vi ingeting om det. Vi har hört ryktet men ingenting tyder på att det faktiskt har hänt.