Nu kan du upptäcka Ubbysjön på nära håll

Naturligt mingel på skådarplattformen. Mannen i gul jacka är kommunbiologen Anders Dagsberg.
Kommunbiologen Anders Dagsberg minglar med glada gäster.
I slutet av förra veckan så invigdes en ny möjlighet att uppleva Vallentunas natur. Kommunen har gjort gemensam sak tillsammans med Angarngruppen och Naturskyddsföreningen att tillgängliggöra den biologiska mångfald och fågelliv som finns kring Ubbysjön. Resultatet? En ny vandringsled.

Ambitionen har varit att tillgängliggöra allt vad Ubbysjön har att erbjuda i fråga om biologisk mångfald och fågelrikedom som finns på platsen.

Tillsammans med de ideella krafterna har kommunen låtit dra en 1,8 kilometer lång slinga runt sjön.

Besökarna vid invigningen fick lyssna till tal av kommunbiologen Anders Dagsberg och kommunstyrelsens ordförande Parisa Molagholi Liljestrand (M).

– Människor flyttar hit för naturen som Vallentuna kan erbjuda och nu har kommunen tillgängliggjort den, sa Parisa Molagholi Liljestrand.

Kommunstyrelsens ordförande Parisa Molagholi Liljestrand (M). Foto: Vallentuna kommun

Kommunstyrelsens ordförande Parisa Molagholi Liljestrand (M). Foto: Vallentuna kommun

Men framförallt fick de som trotsat regnet och tagit sig till Ubbysjön uppleva en vandring som tar sin början över vattnet, för att sedan nå fram till en skådarplattform. Just denna dag blev det först där lite mingel innan vandringen fortsatte över spång, öar och skogsmark.

– Vallentuna ska vara en plats där människor och företag växer och Ubbysjön kommer att vara en plats för rekreation, sa Anders Dagsberg.

Han tillade även att under nästa år tillkommer vindskydd och grillplats på två ställen längst den nya leden, så även ytterliggare utsiktsplattformar.