ANNONS

Fest urartade – tjejer åtalas för misshandel

Det var i våras som en fest urartade och en tjej ska ha blivit misshandlad.
Det var i våras som en fest urartade och en tjej ska ha blivit misshandlad.
I våras urartade en fest i en bostad i Täby. Två unga tjejer står misstänkta för att ha misshandlat en tredje efter att de blivit uppmanade att lämna festen.
ANNONS

Det var i våras som en fest spårade ur efter att tumult uppstått i en bostad i Täby. Två unga tjejer är misstänkta och åtalas för att ha misshandlat en tredje tjej efter att de, enligt målsäganden, varit oinbjudna på en filmkväll.

Misshandeln ska ha skett efter att målsäganden bett de två tjejerna att lämna bostaden. De två misstänkte ska då ha hävdat att de visst var inbjudna och att de ville höra från den som bodde där att de var tvungna att gå.

Bråk började i köket

Tjafs uppstod i köket och en av de två misstänkta tjejerna ska då ha slagit till målsäganden i ansiktet och sedan dragit ner henne till golvet. Därefter ska hon ha blivit dragen över golvet i håret några meter och de två misstänkta ska därefter ha sparkat mot målsägandens huvud. Först då ska andra ha lyckats avbryta bråket. I förhör uppger flera vittnen att de sett att målsäganden blivit dragen över golvet och fått sparkar, och att hon därefter börjat gråta och sprungit därifrån.

Killgäng utanför bostaden

Utanför huset ska ett gäng killar ha stått, i förhoppningen att det var en fest i bostaden. En i killgänget ska ha hotat andra att inte polisanmäla händelsen. Den misshandlade tjejen ska efteråt ha blivit rädd och inte våga röra sig på vissa områden för att undvika att träffa på dem misstänkta eller deras kompisar.

De misstänkte förnekar

De misstänkte tjejerna förnekar brott och menar att de kände personen som bodde i huset och att de var välkomna in, då de skulle vänta på en buss. I förhör säger de att målsägande ska ha hotat med en näve först, och att hon först då ”smällde till henne i ansiktet”. Hon ska inte ha dragit henne i håret utan enbart hållit henne i kragen.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.