Efter urspårade filmkvällen – tjejerna döms

Attunda tingsrätt
De två tjejerna döms för misshandeln.
De två unga tjejer som stod åtalade för misshandel på en fest i Täby har nu dömts av tingsrätten.

Mitt i Täby har tidigare skrivit om den fest som spårade ur tidigare i våras. I augusti åtalades två unga tjejer för att de misshandlat en tredje tjej i en bostad i Täby.

Upprinnelsen till misshandeln började då de nu dömda tjejerna inte varit inbjudna till en filmkväll. Den tjej som bodde i huset kände inte dem och bad då sina två vänner att prata med dem.

Ord stod mot ord

Det är här som historierna går isär, de oinbjudna tjejerna menade att de inte varit hotfulla och våldsamma utan att det var en av tjejerna som skulle be dem att gå som var det.

Konflikten slutade med att de två tjejerna drog målsäganden till golvet och slog och sparkade på henne när hon låg ner. De dömda tjejerna menar att det var tvärtom, men Attunda tingsrätt lägger vikt vid att även andra vittnen berättat att det var så det gick till. Det är däremot inte bevisat att de drog henne i håret.

Flera vittnen till misshandeln

Trots att vittnena var vänner till offret menar tingsrätten att det är osannolikt att de pratat ihop sig och att deras vittnesmål var nyanserade och trovärdiga. De ska inte ha sagt något mer än det dem minns.

Attunda tingsrätt pekar också på att den misshandlade uppsökt läkarvård, vilket talar för att det var hon som fick ta emot slag och sparkar.

De två dömda tjejerna nekar men Attunda tingsrätt dömer de två för misshandel med påföljden ungdomstjänst 30 timmar, samt skadeståndskrav om 8000 kronor till offret.