ANNONS

Ursviksrånare döms till maxstraff

27-åringen fångades på film vid flera uttagsautomater. Även under själva rånet.
27-åringen fångades på film vid flera uttagsautomater. Även under själva rånet.
Den man som stod åtalad för inblandning i rånet av ett sambopar i Sundbyberg förra våren har nu fått sin dom i tingsrätten.
ANNONS

Fängelse i fyra år blir straffet för den 27-åriga man hemmahörande i Eskilstuna som deltog i rånet av ett sambopar boendes i Ursvik förra året. Vilket är maxstraffet för grovt rån som Solna tingsrätt väljer att ge 27-åringen. Det var även vad åklagren yrkade som straff.

– Vad de här människorna blev utsatta för, är fruktansvärt. Den uppfattningen delas helt helt och hållet av tingsrätten, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Hotades med kniv

Den 19 april 2016 hotades samboparet till livet på ett mycket brutalt sätt av tre maskerade rånare. De tog sig in i bostaden genom att knacka på dörren mitt på dan när de var hemma.

Maken blev bland annat slagen i huvudet och ansikte flera gånger, och tejpad om händerna och för ögonen.

En kniv trycktes även mot hans hals för att han skulle lämna ifrån sig koden till sitt bankkort.

Nekar till brott

Det var sedan i samband med uttag i olika bankomater som den nu dömda 27-åringen fastnade på övervakningskameror. På så sätt gick det att knyta honom till rånet, även om det inte gick att bevisa om han faktiskt befann sig inne i samboparets bostad under rånet.

– Tingsrätten anser precis som jag att han hade varit tillräckligt aktiv i rånet för att dömas fullt ut som gärningsman, säger Henrik Stiernblad.

27-åringen nekar till att ha utfört rånet i bostaden och menar att han blev tvingad att ta ut pengarna med kortet eftersom han hade en skuld att betala till en av rånarna.

Polisen utreder fortfarande vilka fler som var inblandade i rånet.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.