ANNONS

”Det är betydligt värre än vi trodde i Vallentuna”

Rumsättravägen vid Brollsta golfklubb
Mörker vid Rumsättravägen i går.
I går eftermiddag trodde Ellevio att de flesta Vallentunabor skulle få tillbaka sin ström till kvällen.
Men är bara några hundra kunder som fått det.
– Det är betydligt värre än vi trodde i Vallentuna, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevio.
ANNONS

För varje ny ledning som teknikerna kommer ut på visar sig läget bli värre. Ofta finns upp till tio skador på samma ledning.

– Det är stolpar som knäckts, ledningar som gått av och hundratals träd som står och antingen lutar över ledningarna eller rivit ner dem. Och det är extremt farligt att vara därute. Vi har haft en del allvarliga olyckor, även dödsolyckor de senaste åren. Det får inte hända igen. Det var därför vi tog beslut att bryta sent i går kväll. De som jobbar är verkligen hjältar och de kan behöva att någon säger att nu ska ni gå hem.

Så hur ser prognosen ut för i dag?

– Generellt ska vi försöka åtgärda mellanspänningsfelen i dag. Sen kan det finnas fel kvar på mindre ledningar.

Men han vill inte lämna några garantier.

– Det är ett extremt läge som vi väldigt sällan har. Det gör att vi har svårt att klara problem vi normalt sett aldrig har. En vanlig dag i Stockhoml har vi snabbt personal på plats. Nu är läget ett annat. Budskapet från vår drifledning nu på morgonen är att det kommer handla om ett fåtal som inte har strömmen tillbaka i dag. Även om det skulle handla om att de har strömmen tillbaka i kväll när vi lägger ner arbetet för dagen ska det vara så få kunder kvar att det kan lösas i morgon.

Ellevio råder sina kunder att hålla direktkontakt, alltså gå in på hemsidan eller ringa felanmälan och därigenom få information.

Men om man inte har ström?

– Då får man fundera på om man kan vara kvar hemma eller om man ska söka hjälp hos någon bekant. I dag är det tre dygn du ska kunna hantera som hushåll. I en framtid där du kanske får mer extremt väder blir det viktigare. Men jag har full förståelse för att man har inte den beredskapen om man bor så nära Stockholm.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.