ANNONS

Tre åtalas för rån utanför skola – ung kvinna var lockbete

Abrahamsbergsskolan - här slog rånarna till.
Abrahamsbergsskolan - här slog rånarna till två gånger samma natt.
Två män och en kvinna, alla i 18-årsåldern, har åtalats för flera brutala personrån i Bromma och Sundbyberg.
Rånen utfördes under vapenhot, och i ett av fallen rispades offret i ansiktet med en kniv.
ANNONS

Två av rånen begicks under samma kväll/natt i augusti vid Abrahamsbergsskolan i Bromma.

I det första fallet hamnade de två målsägarna under kvällen i samspråk med två främmande män som de stötte på utanför skolbyggnaden.

Stämde träff via Snapchat

Efter en stund drog männen kniv och tvingade till sig bland annat bankkort, mobiler, bank-ID-uppgifter samt kläder och hörlurar. Offren fick ta emot flera slag i ansiktet, och den ena rispades med kniv i kinden innan gärningsmännen försvann därifrån.

Ett par timmar senare inträffade ytterligare ett rån, även det vid Abrahamsbergsskolan. Målsägaren, en ung man, hade stämt möte med en tjej via Snapchat. De träffades, men efter en stund sa hon att hon skulle hämta något och gick iväg, berättar mannen i förhör.

Greps samma natt

Men istället dök två unga män upp. De hotade offret med kniv och ett pistolliknande föremål och avkrävde honom koder till mobilen samt bank-ID.

Rånarna använde uppgifterna till att swisha pengar till sina egna konton, och polisen hade inga problem med att hitta de bägge männen och kvinnan redan samma natt i en lägenhet i Bromma. Där hittades också byte från bägge rånen.

Fick inte lämna lägenheten

Kvinnan och en av männen åtalas också för ett rån i Hallonbergen i Sundbyberg tidigare i somras. De två målsägarna hade då bjudits in till en lägenhet, men när de ville gå därifrån fick de en kniv riktat mot sig samtidigt som dörren låstes. Först sedan de avtvingats sina ägodelar fick de gå.

Rättegången inleds den 23 september.

ANNONS