ANNONS

Kö utanför Ikea i ett dygn inför kollektion – minusgrader väntas

Kö utanför Ikea Barkarby
Stefan Hjortfors Irie, Khalid Alamin och Mustafa Allotey tog plats tidigt utanför Ikea i Barkarby för att få tag i möbler från "Markerad".
Kö Ikea Barkarby
Stefan Hjortfors Irie, Khalid Alamin och Mustafa Allotey tog plats tidigt utanför Ikea i Barkarby för att få tag i möbler från "Markerad".
Skulle du köa utomhus i minusgrader under ett dygn för möbler?
Det gör tre killar som har tagit plats utanför Ikea i Barkarby.
De engagerade kunderna sitter där för att varuhuset släpper en begränsad kollektion på fredagen.
ANNONS

Ibland gör Ikea möbler i begränsade upplagor med olika designers. Kollektionen ”Markerad” som är ett samarbete med designern Virgil Abloh är en sådan.

I morgon, fredag, släpps kollektionen på utvalda varuhus. Redan på torsdagsmorgonen hade en kö formats utanför Ikea i Barkarby.

Tre killar parkerade sig tidigt framför dörrarna som kommer att släppa in dem allra först till varuhuset på fredagen. De var där redan när Ikea öppnade på torsdagen.

Normalt sett är det inte alls så här

Lucas Lundqvist

 

– Normalt sett är det inte alls så här när vi har begränsade kollektioner. Då kan det vara så att kunderna kommer vid tio-tiden när vi släpper den och det är ganska lugn och sansad stämning, säger Lucas Lundqvist, lokal marknadschef på Ikea i Barkarby.

30 personer står redo

Men det här verkar inte vara ett normalt tillfälle. Därför har personalen redan nu förberett sig inför öppningen i morgon.

– Vi är kanske 30 inblandade och alla har olika roller. Vissa står i entre, vissa står i olika utgångar, vissa står vid trappan så vi kan hänvisa folk till rätt plats. Det här går ju lite utanför normal Ikeadrift.

Det här går ju lite utanför normal Ikeadrift

ANNONS

Lucas Lundqvist

 

Det är dock svårt för personalen att veta vilket tryck det blir vid öppningen. De har inte heller något ordnat kösystem än, det fixar kunderna själva.

– Vi kommer inte att vara där i natt. Vi kommer att gå ut jättetidigt på morgonen med ett litet system, de får en officiell lapp. De som står först där ute kommer att släppas in först. Sedan släpps man in i omgångar.