ANNONS

Drog pistol utanför Nackakrog – två män åtalade

pistol
Pistolen som låg slängd i ett buskage på Kvarnholmen hittades efter att en polishund markerat på platsen.
Med chockade kroggäster som vittnen drog en man fram en skarpladdad pistol och hotade en anställd, som han sedan tillsammans med en annan man misshandlade grovt.
Just nu pågår rättegången efter händelsen på Kvarnholmen i augusti.
ANNONS

Det var en fredagkväll i augusti som chockade gäster på en restaurang på Kvarnholmen blev vittnen till ett rått överfall.

En anställd på väg att gå för dagen följdes efter av två av krogens besökare. Utanför entrén drog en av dem, enligt åtalet vid Nacka tingsrätt, plötsligt drog fram en skarpladdad pistol och riktade mot honom.

När den anställde försökte ta pistolen ska de båda angriparna ha knuffat och slagit honom så att han föll till marken, och därefter fortsatt att slå och sparka honom.

Pistolen låg slängd i buskage

Flera vittnen ringde polisen. En stund senare greps två misstänkta; en 33-årig Tyresöbo och en 42-årig Nackabo, på kajen. En skarpladdad pistol hittades samma kväll i ett buskage efter att en av polisens sökhundar markerat där.

Rättegången mot de båda männen pågår just nu vid Nacka tingsrätt. De har åtalats för grov misshandel och åtalet mot 33-åringen gäller även grovt olaga hot och grovt vapenbrott. 42-åringen är också  misstänkt för dopningsbrott.

Bägge de åtalade nekar till brott.