Bytte stress mot strumpor

Magnus Hedin tröttnade på arbetsbördan och pendlingen och bestämde sig för att förändra sitt liv. Nu säljer han stödstrumpor över nätet från sin bostad i Vasastan.
Magnus Hedin tröttnade på arbetsbördan och pendlingen och bestämde sig för att förändra sitt liv. Nu säljer han stödstrumpor över nätet från sin bostad i Vasastan.
Magnus Hedin levde ett hektiskt affärsliv vid Sveriges exportråd. Men stressen och pendlingen tog på krafterna.

Nu säljer han stödstrumpor från sin lägenhet i Vasastan.

Ett liv i hetluften med ständiga resor är inte något för alla. Magnus Hedin tillbringade flera år i Tyskland där han jobbade för Exportrådet för att sedan bli Sverige­chef för samma bolag i Finland. Där hjälpte han svenska företag att etablera sig i Finland.

Men arbetsbördan och den ständiga pendlingen mellan Finland och Vasastan, där han hade sin sambo, gjorde att han bestämde sig för att förändra sitt liv.

Våren 2011 sa han upp sig utan att veta vad som skulle hända. Det enda han visste var att han ville rikta in sig på näthandel.

Numera driver Magnus Hedin företaget Kajsas under från sin lägenhet på Dannemoragatan. Han specialiserar sig på stödstrumpor för kvinnor – en produkt han tycker har fått lite dåligt rykte.

– De säljs ju nästan bara på apoteket så det kan ju kanske kännas lite tantigt för yngre tjejer. Men min sambo och hennes kompisar använder mina produkter. Och de är snygga tjejer i 30-årsåldern.

Magnus fick idén till företaget när han gick på produktmässor för Exportrådet i Tyskland. Det kompressionssystem som stödstrumporna innehöll fanns endast hos ett fåtal av stödstrumpeföretagen.

För att ge en unik touch åt sina strumpor och för att hitta en attraktiv design bestämde han sig för att kontraktera ett företag i Italien som leverantör.

Just nu är företaget i uppstartningsfasen och Magnus håller på att etablera en kundbas. Han har lagt ned mycket tid på företagets hemsida och ser till att uppdatera Kajsas Unders Facebook- och Twittersidor ofta, så att kunderna kan hänga med på vad som händer.

Magnus berättar att han hade stor nytta av sin tid på Exportrådet när han skulle starta ett företag, då han redan hade ett stort kontaktnät med folk som jobbade i affärsbranschen.

– Jag har lärt mig alla termer och intervjuat de leverantörer jag jobbade med tidigare, berättar han.

Blev inte dina kompisar inom affärsvärlden förvånade när du bestämde dig för att sälja stödstrumpor?

– Jo, de tyckte att jag var helt tokig. Sedan är det många som tycker att jag slänger bort min framtid. Jag har ju civilingenjörsstudier i fyra och ett halvt år bakom mig plus att jag gick från botten till toppen i ett stort företag.

– Samtidigt är de nog lite avundsjuka. Jag har en frihet i mitt liv som inte de har, säger han.

Saknar du inte det sociala från affärsvärlden?

– Jo, men jag har ju möten i bland. Och så sätter jag mig på kaféer och underhåller min blogg, så jag håller mig sysselsatt.

Vem är egentligen Kajsa?

– Det är en kollega jag hade på Exportrådet. Hon hade ofta stödstrumpor och fungerade som en inspiration till mitt företag. Vi håller fortfarande kontakten. Hon kanske till och med kommer att jobba med företaget i framtiden.

Mina kom­pisar tyckte att jag var helt tokig.Magnus Hedin

Fakta

Utbildad i industriell ekonomi

Namn: Magnus Hedin.

Ålder: 31.

Yrke: Driver företaget Kajsas under, som säljer stödstrumpor via nätet.

Utbildning: Industriell ekonomi i Linköping.

Bor: På Dannemoragatan. Kommer från Strömsund.

Familj: Sambo.

Bästa platsen i Vasastan: ”Kaffeverket på S:t Eriksgatan, där har jag suttit många gånger och fixat jobbärenden.”