ANNONS

Ny utbildning för Väsbys innebandytokiga ungdomar

Väsby Nya Gymnasium får ytterligare en utbildning med idrottsinriktning.
Väsby Nya Gymnasium får ytterligare en utbildning med idrottsinriktning.
Elever med passion för innebandy som grubblar över gymnasieval har fått ett nytt alternativ att fundera över. Det är Väsby Nya Gymnasium som fått klartecken för en ny innebandylinje med start i höst.
ANNONS

Att hitta rätt utbildning när det är dags att söka till gymnasiet kan vara en utmaning. Utbudet är stort och många skolor erbjuder nischade program i ett försök att locka elever med specialintressen.

Ungdomarna i Väsby har nu fått ytterligare ett alternativ. Väsby Nya Gymnasium har fått klartecken för en ny utbildning med specialinriktning mot innebandy. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Skolan fortsätter därmed på sin satsning på idrottsutbildningar. I höstas blev det klart med en fotbollsutbildning, i samarbete med Bollstanäs sportklubb, och sedan tidigare finns en simningslinje, med intag av elever från hela landet, på plats.

En tredjedel av eleverna går snart idrottslinje

Till läsåret 2020/2021 drar också en linje med hockeyinriktning igång.

– Det här är ytterligare ett steg mot det bygge vi påbörjat, att göra VNG till en idrottsskola. Till läsåret 2020/21 kommer vi att ha fem olika idrottsutbildningar att erbjuda och därmed möjlighet för Väsbyungdomar att kunna elitsatsa under gymnasietiden i sin närmiljö, säger Jesper Stahre, som är förstelärare och idrottslärare vid VNG, i pressmeddelandet.

Enligt skolans egna beräkningar kommer en tredjedel av eleverna på skolan gå någon typ av idrottsutbildning inom några år.

Innebandy. Tekning.

Innebandylinjen på Väsby Nya Gymnasium drar igång till hösten. Foto: Mostphotos

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.