ANNONS

Utbildningschefen: ”Förstår att det ser konstigt ut”

Utbildningschef Kaj Söder, Upplands-Bro kommun.
Kaj Söder är utbildningschef i Upplands-Bro kommun. Arkivbild.
Att församlingen Arkens skolverksamhet flyttar till kommunens gamla förskolelokaler i Sylta har rört upp starka känslor och väckt många frågor. Nu kommenterar utbildningschefen Kaj Söder bakgrunden till beslutet.
ANNONS

Förskolan Ekbacken skulle renoveras och barnen som går på skolan har varit flyttade till nya lokaler.

Innan jul  rekommenderade det kommunala bostadsbolaget Upplands-Brohus utbildningsnämnden att inte gå vidare med den planerade renoveringen. Flytten blev därmed permanent.

Friskola får flytta in

Att en fristående skola nu flyttar in i lokalerna har fått många föräldrar från den gamla förskolan att undra hur det egentligen gick till. Och hur lämplig är Ekbacken just nu för skolverksamhet?

Mögeldoft på toaletterna

I en behovsanalys inför en eventuell renovering som förskolan Ekbacken formulerat och Mitt i tagit del av står det bland annat att gipsväggarna i lokalen är i så dåligt skick att det går sönder om saker sätts upp på dem.

Här står det också att det finns mögeldoft på vissa av toaletterna, samt att det på vintern är så kallt att det inte går att vistas i vissa av rummen på förskolan.

”En inspektion kommer ske i april, då tittar vi på allt”

Kaj Söder är utbildningschef på kommunen. Han förstår att det kan se konstigt ut att en ny skolverksamhet nu får flytta in i lokalerna.

– Vi har skrivit i beslutet att en inspektion kommer ske i april. Då tittar vi på allt, bland annat lokalen.

Det är lätt att tro att Ekbackens lokaler är olämpliga för förskoleverksamhet efter att ha läst behovsanalysen. Är det så?

– Inte så som vi ser det.

ANNONS

Han fortsätter:

– Jag representerar precis som politikerna den kommunala huvudmannen. Vilket innebär att kommunen har ett tillsynsansvar för fristående verksamheter, genom tillsynen så ställer vi samma krav på alla förskolor, oavsett huvudman.


 

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.