ANNONS

Utbildningskontoret i Sollentuna HBTQ-certifierat

Regnbågstårta
HBTQ-certifieringen firades med regnbågstårta.
I förra veckan blev utbildningskontoret i Sollentuna HBTQ-certifierat. Hur det firades? Med regnbågstårta så klart!
ANNONS

– I och med att vi jobbar med barn och unga känns det viktigt att vi har kunskap i HBTQ-frågor, säger Linda Ekstrand, förvaltningschef på utbildningskontoret.

Certifieringsarbetet startade för ett år sedan. Ett mål har varit att alla medarbetare och besökare på utbildningskontoret ska känna sig inkluderade och bemötta på lika villkor oavsett könsidentitet, könsuttryck och sexualitet.

”En familj kan se olika ut”

– Vi ska möta alla invånare på ett fördomsfritt sätt. Mycket i dag är med bilden av tvåkönsnormen, men en familj kan se olika ut, säger Linda Ekstrand.

Arbetet har också handlat om intern och extern kommunikation, och om att revidera allt material så att bilder, blanketter, policy- och styrdokument inte innehåller normerande ord, berättar hon.

RFSL godkände handlingsplan

– Vi är en stor förvaltning, 55 personer, och vi berör och påverkar en stor del av Sollenturnaborna, säger Linda Ekstrand.

För att få HBTQ-certifieringen godkänd av RFSL ska en handlingsplan tas fram för att peka ut vilka områden som man behöver arbeta vidare med.

Regnbågstårta till eftermiddagsfikat

Utbildningskontorets handlingsplan blev godkänd och i förra veckan firades det med högtidlig avtäckning av diplom från RFSL, och med regnbågstårta till eftermiddagsfikat.

Regnbågstårta

Så här ska en HBTQ-certifiering firas. Foto: Sollentuna kommun

– De tyckte att vi låg långt framme, men det är nu jobbet börjar. Det gäller att hålla detta vid liv, det är något som ska pågå hela tiden, säger Linda Ekstrand.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.