ANNONS

S vill stoppa utförsäljning av hamnfastigheter

Socialdemokraterna vill stoppa försäljningen av bland annat Tornhuset i Gustavbergs hamn.
Socialdemokraterna vill stoppa försäljningen av bland annat Tornhuset i Gustavbergs hamn.
Den blågröna majoriteten vill sälja de kommunalt ägda verksamheterna Tornhuset och Gula byggningen. Socialdemokraterna kritiserar nu förslaget och kallar det för "ett svek mot överenskommelsen".
ANNONS

Den moderatstyrda majoriteten på Värmdö vill sälja de i dagsläget kommunala verksamheterna Tornhuset och Gula byggningen.

Totalt är ett 30-tal småföretagare verksamma i byggnaderna, samt ett 50-tal i ateljéhusen, Dekorhuset och G-studion – som också ska säljas.

Socialdemokraterna tar nu ställning mot den planerade utförsäljningen och skriver i ett pressutskick att ”husen riskerar att bli lyxbostäder åt några få rika” om majoriteten får sin vilja igenom.

– Den blågröna majoriteten slumpar bort en stor del av Värmdös själ och framtid med denna omfattande säljlista. Allt ska säljas av kortsiktiga skäl, på oklara ekonomiska grunder och utan konsekvensanalyser för samhällsutvecklingen, säger Mikael Lindström (S), kommunalråd i opposition, i pressutskicket.

”Ett svek mot överenskommelsen”

2012 köptes fastigheterna runt om Gustavsbergs hamn och centrum av kommunen med visionen att skapa ”ett världskänt kulturellt centrum” och Socialdemokraterna menar att varken Moderaterna eller de andra styrande partierna drev utförsäljningsplanerna i valrörelsen.

De kallar det hela för ett svek mot överenskommelsen.

– Vi tror inte att Värmdöborna slumpmässigt och utan plan vill sälja ut alla dessa kulturhistoriskt och för näringslivet viktiga byggnader. De här borde föregås av en bred politisk dialog och öppna möten med Värmdöborna innan man pressar igenom ett så viktigt beslut.

ANNONS