Utlovad taxistation skjuts på framtiden

Täby centrum skulle få en ny taxistation när bussterminalen flyttats. Så har det inte blivit.

– Det är katastrof för oss och för kunderna, säger åkaren Tommy Lindberg.

När den gamla bussterminalen i Täby centrum revs vid årsskiftet försvann också taxistolpen. Kunder och chaufförer fick därmed väldigt svårt att hitta till varandra, enligt flera åkare.

Men det fanns hopp. Täby kommun meddelade att en taxistation skulle vara på plats så fort den nya bussterminalen stod klar.

Nu är terminalen byggd. Någon ny taxistation har det dock inte blivit, vilket retat upp bland annat Tommy Lindberg som har eget åkeri. Han säger sig ha tappat en merpart av alla körningar till och från centrum.

– Spontana resenärer som kommer traskande har vi inte över huvudtaget längre, säger Tommy Lindberg.

Täby kommun hänvisar bland annat till taxiparkeringar som finns i centrumgaragen och på Grindtorps-parkeringen. Men det är en klen tröst, tycker Tommy Lindberg.

– Det är omöjligt att hitta en ledig bil där. För den som ringer och beställer är det väldigt svårt att kunna ange en vettig adress.

Även på Grindtorpsparkeringen finns en provisorisk taxistation. Men att gå dit med till exempel rullator eller kundvagn är bökigt, menar Tommy Lindberg.

Emma Delin Söderström är kommunens projektledare för den nya bussterminalen. Enligt henne är en ny taxistation på gång. Tanken är att den ska ligga bredvid busstorget men det är fortfarande oklart när den blir klar.

– Just nu pågår andra byggnationer på platsen men vi hoppas kunna starta någon gång nästa år, säger Emma Delin Söderström.

Hur ska taxiresenärer göra så länge?

– Det bästa är att ringa och beställa en bil till garaget eller Grindtorpsparkeringen.

Fakta

Här finns taxibilarna

Plan tre i Täby centrums norra garage.

Plan minus ett i södra garaget.

På Grindtorpsparkeringen på andra sidan Marknadsvägen.

Färdtjänst har kvar sin gamla angöring vid Biblioteksgången.