Utmaning att lyfta Norsborg C

Norsborg centrum står inför förändringar men ungdomsgängen är en källa till oro som riskerar att avskräcka verksamheter från att etablera sig i området.

Sedan i höstas är Arameiska Syrianska Föreningen majoritetsägare i Norsborg centrum och nu är man fast besluten om att snygga till centrum och locka hit nya verksamheter. Sami Rhawi som är ny styrelseordförande för Norsborg centrum berättar att föreningen för en dialog med flera aktörer.

– Det kommer att bli förändringar, absolut. Men det är bättre att man berättar precis hur det blir sen, det är mycket som är rörigt, säger Sami Rhawi som hoppas kunna berätta mer i slutet av månaden.

Ungdomsgängen som rör sig i området är en källa till problem både bland boende som upplever osäkerhet och de verksamheter som kan tänka sig att etablera sig i centrum.

– Vi har några verksamheter, ett apotek på gång och en vårdcentral men de ju vill samtidigt att man gör något åt de här ungarna och sedan är de gärna beredda att kliva in i centrum, säger Sami Rhawi.

Föreningen arbetar aktivt för att locka bort ungdomsgängen från centrum och samarbetar bland annat med arbetsförmedlingen, socialen och polisen.

– Norsborg är Botkyrkas ögonsten och det måste bli bättre. Det får inte bli som det är nu, det är en katastrof säger Sami Rhawi.

En av målsättningarna är att de som bor i området ska känna sig trygga i miljön och Sami Rhawi är positiv och ser stora utvecklingsmöjligheter.

– Det är en utmaning men jag tror att vi ska fixa det.

LÄS ÄVEN:

Botkyrkabyggen kan köpa Norsborgs C

Gäng tar över slitet centrum