Min lokala hjälte

Utomhusgymmet vid Rudan invigt

annica hjerling, mehmet coksürer
Kommunalrådet Annica Hjerling (MP) och Mehmet Coksürer (MP) invigde på onsdagen det nya uterummet vid Rudan.
Haninges andra utegym på kort tid är klart – på onsdagen öppnade även Rudans friluftsområdes gym. Utegymmen tillkommer efter flera önskemål från Haningeborna.

På onsdagen invigdes det nya utomhusgymmet vid Rudan. Det är det andra utomhusgymmet som blir klart i Haninge i år, i augusti invigdes även ett utegym vid Hanvedens IP.

Läs mer: Ett nytt utegym klart – och ett till snart klart

Kommunalrådet Annica Hjerling (MP) och kultur- och fritidsnämndens ordförande Mehmet Coksürer (MP) klippte band och invigningstalade, tillsammans med Kultur och fritids chef Maria Lindeberg.

– Jag är glad att vi nu kan möta den stora efterfrågan på utomhusgym som funnits i Haninge. Utomhusgymmet vid Rudan sänker både tröskeln till träning och ut till Rudans naturområde, säger Mehmet Coksurer.

Under 2017 ska satsningen på fler spontanidrottsytor i Haninge fortsätta enligt kommunledningen.

Läs mer: Haninge får två utegym

– Vi jobbar integrerat med idrott, motion och jämlik folkhälsa. Vi satsar på förebyggande hälsoinsatser i samarbete lokala idrottsföreningar och stiftelsen En frisk generation för att inspirera fler barn och unga till en aktiv vardag, vi satsar på spontanidrott och jag gör vad jag kan för att vi ska få ha kvar Hälsomottagningen i Handen. Vi har mycket att förlora om vi inte prioriterar folkhälsa, säger Annica Hjerling som ansvar för folkhälsofrågor i Haninge.

Förvaltningschef Maria Lindeberg:

– Vi har bjudit in alla som lämnat medborgarförslag och haft en dialog om utomhusgymmen. Det känns väldigt roligt att få ta del av medborgarnas synpunkter och att nu kunna realisera många av önskemålen vi fått, hon.

Läs mer: De kämpar för att få utegym

Det har funnits ett stort tryck från allmänheten på utegym i Haninge. Mitt i har tidigare skrivit om att en mängd medborgarförslag om utegym kom in till Haninge kommun under 2015.