ANNONS

Masih och Wahid hotade igen – mitt under kommunalrådets besök

Frisörerna Wahid och Masih har hotats igen, denna gång blev kommuanlrådet Meeri Wasberg (S) vittne till det.
Frisörerna Wahid och Masih ska ha hotats igen, denna gång blev kommuanlrådet Meeri Wasberg (S) vittne till det.
Ett nytt hot har framförts mot frisörerna Wahid och Masih i Jordbro centrum – mitt under kommunalrådet Meeri Wasbergs (S) besök.
– Det som skett är helt oacceptabelt, säger hon till Mitt i.
ANNONS

I fredags öppnade de hotade frisörerna Wahid och Masih sin frisersalong i Jordbro igen efter att man hållit salongen stängd i en månads tid efter utpressningsförsök.

Trots att flera kunder blev klippta i salongen, och att polisen var på plats i centrum under stora delar av dagen, dröjde det bara några timmar innan en man gick in och framförde ett misstänkt hot.

Vi på polisen har ju inte möjlighet att bevaka salongen hela tiden

Lars-Göran Rehn, polisen i Haninge

– Mannen frihetsberövades ganska snabbt, men släpptes sedan i helgen eftersom bevisningen inte var tillräcklig. Flera unga kriminella fortsätter tyvärr att hota salongsägaren personligen och hans egendom, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen.

Hur kan de tillåtas få fortsätta när detta blivit så uppmärksammat?

– Vad vi vet finns inga vakter i Jordbro centrum. Och vi på polisen har ju inte möjlighet att bevaka salongen hela tiden, säger Lars-Göran Rehn.

Under fredagens misstänkta hot blev kommunstyrelsens ordförande, Meeri Wasberg (S) själv vittne. Hon besökte nämligen salongen under fredagen med anledning av situationen, och skriver på sin facebook-sida om hotet:

”Under tiden jag sitter där sticker en ung mössbeklädd man in huvudet och säger att de ska stänga, att de har en timme på sig… oklart vad han menar ska hända om de inte stänger, men ändå klart på något vis”, skriver hon.

Meeri Wasberg (S)

Meeri Wasberg (S)

ANNONS

”Gäller att slå vakt om det öppna samhället”

Till Mitt i säger hon:

– Det som drabbat frisörerna är helt oacceptabelt och det stärker mig i övertygelsen att vi alla måste hjälpas åt för att öka tryggheten. Jordbro är en fantastisk plats med en stark koppling till både näringsliv och rekreation, så här gäller det att vi slår vakt om det öppna samhället.

Vad behöver samhället göra för att förstärka skyddet för företagare i Jordbro som är utsatta?

– Vi behöver gå samman och stötta företagarna i Jordbro så att de står på sig och vågar anmäla. De som vill förstöra ska inte få skrämmas. Från kommunens sida vill jag att frågan lyfts i vår arbetsmarknads- och näringslivsnämnd, säger Meeri Wasberg.

Haninge kommun behöver titta på situationen i Jordbro ur ett helhetsperspektiv, menar hon.

Livet har ställts på ända för frisörerna Masih och Wahid, som pressats på pengar från kriminella i Jordbro och tvingats stänga butiken.

Livet har ställts på ända för frisörerna Masih och Wahid, som pressats på pengar från kriminella i Jordbro. I fredags öppnade de butiken igen efter att man hållit den stängd i ett en månad. Men bara några timmar in på dagen ska en man kommit in och hotat frisörerna.

– Det handlar om både den sociala situationen, den polisiära närvaron och om utvecklingen av hela Jordbro som en attraktiv del av Haninge.

Vad gör du för att situationen i Jordbro ska bli bättre?

– Jag har tagit initiativ till en partiövergripande kommission som nu tittar på hur tryggheten kan bli bättre för att bland annat förebygga brott. Just nu pågår också en dialogkampanj vilket jag tror leder till att fler vågar anmäla brott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.