ANNONS

Utredning om Råckstaolycka läggs troligen ner

Olycksplatsen vid Söderberga allé.
Olycksplatsen vid Söderberga allé.
Det blir troligen inga rättsliga följder för den bussförare som körde på en treårig flicka i Råcksta i slutet av november. Enligt polisens utredning var det praktiskt omöjligt för chauffören att se flickan när hon sprang ut i vägen.
ANNONS

Utredningen efter dödsolyckan har inriktat sig på att få klarhet i vilka siktmöjligheter föraren hade från sin plats, och om han borde ha sett flickan och stannat.

– Vi är inte helt klara med utredningen, men mycket tyder på att det var svårt, nästan omöjligt, att från förarstolen se att ett barn i den längden sprang in framför bussen. Det talar för att vi inte kan gå vidare och anklaga föraren för något oaktsamhetsbrott, säger polisens förundersökningsledare Hans Brandt till Mitt i västerort.

Sprang ut i gatan

Olyckan inträffade på Söderberga allé den 27 november. Den treåriga flickan befann sig i en matbutik tillsammans med en anhörig, men försvann ut ur affären när den anhöriga stod i kassan för att betala.

Enligt vittnen sprang flickan över gatan och hamnade rakt framför bussen, som just startade från hållplatsen. Det gick så fort att föraren inte märkte något utan körde vidare och först i efterhand insåg att en olycka inträffat.

Frias troligen

Den utredning som inleddes rubricerades vållande till annans död och vårdslöshet i trafik, men föraren har aldrig delgivits misstanke. Och nu ser det ut som att han frias helt.

– Vi har inte gjort den slutgiltiga bedömningen men det lutar åt det, säger Hans Brandt.

Bussföraren såg inte 3-åriga flickan

3-åriga Ginea dog i bussolyckan i Råcksta

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.