ANNONS

Gigantisk polisutredning efter bussolyckan – 46 drabbade

Polisen ska göra en teknisk undersökning av de två olycksbussarna. Under tiden är de tagna i beslag.
Polisen ska göra en teknisk undersökning av de två olycksbussarna. Under tiden är de tagna i beslag.
Efter bussolyckan i Sjöberg den 29 november har polisen en lång utredning framför sig.
Rubriceringen är fortfarande grov vårdslöshet i trafik – men inget tyder på att det ligger ett brott bakom.
ANNONS

Vid 15-tiden på eftermiddagen frontalkrockade två SL-bussar på Lomvägen i Sjöberg i Sollentuna kommun. 23 personer skadades och tre ska ha förts med ambulans till sjukhus, enligt de första rapporterna efter olyckan.

På måndagen vårdades en av dem – en busschaufför – fortfarande på sjukhus.

– De övriga har fått åka hem. Ingen av de inblandade har fått livshotande skador, säger Patrik Alm på polisen i Sollentuna.

Ingen misstänkt

Efter olyckan inledde polisen en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik. I det här fallet finns det varken någon misstänkt eller något som tyder på att ett brott har begåtts, enligt Patrik Alm.

– Brottsrubriceringen ger oss tillgång till de rätta juridiska verktygen och är ett sätt att utreda händelsen brett – om det är ett brott som ligger bakom eller helt andra faktorer.

Framför sig har polisen nu ett omfattande arbete. Just nu är inte mindre än 46 personer målsägare – och det kan bli fler.

– Det är en ovanligt stor olycka för oss här i Sollentuna. Inte sett till antalet fordon, utan det faktum att det är bussar med många passagerare.

Grannlaga arbete

Härnäst kommer polisen göra en teknisk undersökning av bussarna som är tagna i beslag, och fortsätta prata med de 46 målsägandena.

– Det är ett ganska grannlaga arbete, säger Patrik Alm.

ANNONS