Polisen söker vittnen till grov misshandel

polisbil
Polisen larmades till Granängsvägen på måndagskvällen.
En man utsattes under måndagen för en grov misshandel i Bollmora. Polisen genomförde närmare 30 förhör under första dygnet, men efterlyser fortfarande fler vittnesuppgifter.
– Vi vet att det finns människor som gjort iakttagelser, säger förundersökningsledaren.

Det var flera personer som larmade polisen efter att ha sett den misshandlade mannen som hittades i ett bostadsområde vid Granängsvägen i Tyresö. Misshandeln skedde strax innan klockan 17:00 på måndagen.

– Vi har ett grovt våldsbrott som begåtts på platsen. Utredningen är inne i ett massivt skede just nu och vi behöver hjälp med iakttagelser från platsen, både från måndagen och dagarna innan, säger Marcus Warneby, förundersökningsledare polisen Tyresö.

”Har skett frihetsberövanden”

Senare på kvällen skrev polisen på sin hemsida att en person gripits misstänkt för grov misshandel och vapenbrott. Men polisen är tillknäppt med sin information.

– Jag kan bekräfta att det har skett frihetsberövanden i ärendet, men inte hur många. Just nu sitter ingen frihetsberövad misstänkt för våldsbrottet, säger Marcus Warneby.

Vilket typ av vapen handlade det om?

– Misstanken om vapenbrott finns, men jag vill inte kommentera vilken typ av vapen det är.

Den misshandlade mannen fick föras till sjukhus med ambulans. Det var dock inget livshotande och han har nu lämnat sjukhuset och mår enligt Marcus Warneby relativt bra.

Vad gör polisen nu?

– Vi jobbar med flera spår. Vi gör tekniska undersökningar och försöker att samla DNA, bland annat. Vi undersöker om det finns kameraövervakning i området som kan ha fångat något och vi har fortsatt spaning och håller vittnesförhör, säger Warneby.

Polisen vill fortfarande ha kontakt med fler människor som kan ha sett någonting. Det finns fortfarande luckor i utredningen som behöver fyllas, berättar Marcus Warneby.

– Vi vet att det finns människor som gjort iakttagelser och som har vetskap om vad som lett fram till detta. De vill vi gärna prata med.