ANNONS

Inga spår efter neonrånare

Fantombild efter rån i Täby och Nacka
Polisens fantombild av en av rånarna i Nacka. En kvinna i Täby rånades på liknande sätt.
Nackakvinnan blev hotad med vapen och bunden på en låst toaletten av män i neongula kläder. Drygt 70 tips kom in. Kvinnan i Täby rånades på liknande sätt. Nu läggs utredningen ner.
ANNONS

Två män klädda i neongula arbetskläder knackade den 29 augusti på hemma hos Nackakvinnan. De trängde sig in i bostaden, hotade henne med vapen, band henne och låste in henne på toaletten.

– Vi ägnade stor tid knacka dörr runt brottsplatsen. Det fanns ingen teknisk bevisning, inga verktygsspår, inga dna-profiler, säger Stefan Gustafsson, kriminalinspektör.

Sista utvägen

Sista utvägen blev att ta fram en fantombild. Nackakvinnan hade sett ansiktet på en av rånarna och kunde tillsammans med polisen ta fram en bild på en av rånarna.

Mannen på fantombilden beskrevs ha stor kroppsbyggnad.

Bilden visades i TV3:s program Efterlyst torsdagen den 8 november. Polisen hade förhoppningar om att få in tips som skulle leda till ett gripande. Polisen fick också in drygt 70 tips.

– Tyvärr har de inte lett till fram till någon gärningsman, annars brukar vi få in tips som bär fram till fällande dom, säger Stefan Gustafsson.

Kan ha lämnat landet

Att avgörande tips inte kom in kan, enligt polisen, bero på flera saker:

ANNONS

– Den här killen kan ha verkat begränsad tid i vårt land, då är han inte känd av svensk polis.

Fantombilden kanske inte heller uppmärksammades av de som eventuellt känner igen honom.

Utredningen är avslutad, vi kommer inte längre i nuläget

Stefan Gustafsson, polisen

Polisen har lagt ned utredningen.

– Utredningen är avslutad, vi kommer inte längre i nuläget. Men folk fortsätter titta på Efterlyst med hjälp av play-funktionen, tips kan fortfarande komma in och då tar vi upp förundersökningen igen. Vi vilar lite på hanen.

Mitt i skrev i november att samma rånare kan ha trängt sig in hos en äldre kvinna i Täby kyrkby. Tillvägagångssätt och klädsel var densamma, två män klädda i neongula arbetskläder som knackade på och trängde sig in. Polisen kan i dag inte säga att det handlar om samma rånare som i Nacka.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.