17-åring utreds nu för nya brott i Tyresö

17-åringen attackerade en polis på Medborgarplatsen i augusti.
17-åringen attackerade en polis på Medborgarplatsen i augusti.
En ung man anhölls efter ett mordförsök på en polis på Södermalm i augusti. Nu utreds 17-åringen även för ett slagsmål på Tyresö gymnasium.

Som Mitt i tidigare rapporterat attackerade en ung man och knivhögg en polisman som patrullerade på Medborgarplatsen i Stockholm under den 31 augusti. Det hände precis vid tunnelbaneuppgången vid Björns trädgård.
Polisen har kunnat spåra den misstänkte gärningsmannens väg den dagen – via SL-kortet.

Kartläggningen av 17-åringens resande på torsdagen visade att han hade stigit på en buss i Tyresö och åkt till Slussen för att sedan åka vidare mot Medborgarplatsen. Dagen efter kunde åklagaren meddela att 17-åringen anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Nu utreds 17-åringen för nya brott i Tyresö. Den unga mannen misstänks ha varit inblandad i ett slagsmål på Tyresö gymnasium.

– Det var händelser som skedde dagarna innan den här aktuella händelsen vid Björn trädgård, säger kammaråklagare Daniel Suneson till Expressen.

I ett mejl till Expressen bekräftar Iréne Hededal som är förvaltningschef vid Utvecklingsförvaltningen i Tyresö också att den misstänkte varit inskriven i Tyresö gymnasium från den 21 augusti.

”Skolan fick ingen information från vare sig god man eller boendet om att det var några särskilda omständigheter kring den här eleven. Eleven var inblandad i två slagsmål på skolan, ett den 25/8 och ett den 29/8. Båda slagsmålen följdes av samtal, polisanmälan och orosanmälan enligt skolans rutiner. Samtal har också förts med både god man och boende. 17-åringen är sedan måndag 4 september utskriven från Tyresö gymnasium.”