Utropspriset för villan: 17 miljoner

Åtta rum, jättepool, grym utsikt och inga grannar.

Hollywoodvillan i Vårby kan bli Huddinges dyraste någonsin – minst 17 miljoner kronor.

– Den håller inter­nationell klass, säger mäklaren Marcus Bodin.

Nu finns det perfekta objektet för den som vill leva Hollywoodliv i Huddinge. För 17 miljoner ingår, förutom 347 kvadratmeter bo­yta, 4 000 kvadratmeter tomtmark som antingen kan säljas vidare ­eller behålla för att slippa grannar inpå knuten. Supervillan ligger bakom en gallergrind uppe på en bergstopp i Vårby, med fri utsikt över mälaren.

– Det blir som ett eget samhälle där uppe. Det är väldigt privat, det tilltalar många som har plånböcker för den här typen av hus, säger Marcus Bodin vid mäklarfirman Sthlmfast.

Han beskriver huset som internationellt – med importerad exklusiv italiensk klinkers och inredning av valnöt och mahogny. I källaren finns en stor pool med mosaik och pelare.

Villan kan bli den överlägset­ dyraste­ som ­någonsin sålts i Huddinge kommun.

Att hitta en köpare till ett sådant hus kräver kontakter. Marcus Bodin är specialiserad på lyxhus och jobbar över hela Stockholmsområdet. När ett hus av den här typen dyker upp gäller det för honom att börja ringa runt till sina kontakter.

– Det går inte att bara slänga ut ett sådant här objekt på Hemnet och vänta, säger han.

Till de lite mer normala villorna i Huddinge är det nu extra högt tryck, berättar flera mäklare som Lokaltidningen Mitt i talat med.

De misstänker att det är för att man vill köpa nu och slippa de amorteringskrav som regeringen har föreslagit på lån som tas från 1 augusti.

– Vi märker en rusning att köpa nu innan hösten, säger Fredrik Edsberg, mäklare vid HusmanHagberg i Huddinge.

Samtidigt finns många som vill sälja nu eftersom man tror att priserna kommer att gå ner i höst, säger Kristian Perman vid Svensk fastighetsförmedling.

– Men det är ingen som vet vad som ska hända. Jag rekommenderar att man förbereder sin försäljning bättre, sätter i gång tidigare. Då kanske jag springer på en kund som kan vara intresserad under tiden.

Men eventuella amorteringskrav lär inte oroa en köpare av Vårbyvillan, tror Marcus Brodin.

– Vi har spekulanter på långt över 17 miljoner. Det är ett bra pris. Får vi det börjar vi närma oss toppnivåerna i Stockholm, säger han.

Det går inte att bara slänga ut ett sådant här objekt på Hemnet.Marcus Bodin, mäklare

Fakta

Dyraste villorna i Huddinge