30–40 bilar utsatta för skadegörelse i helgen

30–40 bilar har fått sina däck punkterade eller sönderskurna i Danderyd under helgen. Bilden är från ett annat tillfälle.
30–40 bilar har fått sina däck punkterade eller sönderskurna i Danderyd under helgen. Bilden är från ett annat tillfälle.
30–40 bilar har fått sina däck punkterade eller sönderskurna i Danderyd under helgen. Det uppger Stefan Dahlgren, kommunpolis.

Natten till lördag fick polisen kontakt med en person som hade fått däcken sönderskurna på sin bil, som hade stått parkerad i närheten av sjukhuset. När polisen kom till parkeringen såg de att 25 fordon fått sina däck sönderskurna eller fått luften utsläppt.

Natten till söndag var det dags igen. Då var det parkeringen vid Lidl på invernessvägen som drabbades.

– Jag har inga exakta siffror, men det är sammanlagt 30–40 bilar som har fått däcken sönderskurna eller punkterade under helgen, säger Stefan Dahlgren.

Han säger att det tidigare har skett enstaka fall av att däck punkterats eller fått luften utsläppt. Men inte i den här utsträckningen – när så många bilar drabbats på samma gång.

LÄS MER: Bildelsstölderna tillbaka igen

Det finns ännu inga bevis på att det är samma person eller personer som ligger bakom skadegörelsen på de båda parkeringarna i helgen – men Stefan Dahlgren bedömer det som troligt.

– Ja, det är ju högst troligt att det är samma gärningsman eller gärningsmän som ligger bakom skadegörelsen. En spekulation kan vara att någon är arg på att bilarna står parkerade där. Men vi vet ingenting ännu, säger Stefan Dahlgren.

LÄS MER: Polisen varnar: Så tar sig tjuvarna in i din bil

Enligt honom verkar det inte vara någon annan del av bilarna som har utsatts för skadegörelse – utan det är just däcken som man har riktat in sig på.

– Så vitt jag kan se verkar det vara bara däcken. Nu måste vi försöka hitta någon som har sett något. Annars kan det bli svårt att få fast den eller de som har gjort det här, säger han.