Välj ditt område
Gösta Malmengård vid sin vandaliserade bil.
Gösta Malmengård vid sin vandaliserade bil.

Gösta utsattes för vandalism – två gånger om

Nyheter Två gånger på lika många dagar har Gösta Malmengård i Enebyberg drabbats av skadegörelse på sin tomt. Nu är han helt förkrossad.
– Jag kunde inte sova på natten och är chockad och ledsen, säger han till Mitt i.

Under onsdagseftermiddagen utsattes Gösta Malmengård i Enebyberg för skadegörelse på sin egen tomt. Natten till fredagen hände det igen.

– Jag vet inte vad som ligger bakom det här. Jag har inga fiender överhuvudtaget och heller ingeposition att det skulle kunna ligga något bakom detta. Det är ren och skär vandalism och jag orkar snart inte mer, säger Gösta Malmengård till Mitt i.

Vandalisering två gånger om

I onsdags hade en eller flera personer varit inne på Göstas tomt och förstört vindrutan på bilen och ett av däcken. En sten kastades också genom köksfönstret och landade på köksbänken. Dessutom har ett större blyglasfönster till vardagsrummet förstörts.

När Gösta Malmengård kom ut på tomten på fredagsmorgonen har ytterligare skadegörelse skett. Nu är nästan hela vindrutan på bilen sönderslagen och någon har ritat på brevlådan.

”Jag är helt chockad och förstår ingenting”

– Jag är helt och hållet chockad och förstår ingenting. Polisen har varit här och dem är helt fantastiska, de har tröstat mig och hanterar detta på ett väldigt fint sätt, säger Gösta Malmengård.

Inte vanligt att drabbas flera gånger

En granne i området har vittnat om att han har sett flera unga personer inne på Göstas tomt, några av dem hade mask på sig. Polisen säger att det är ovanligt att personer ger sig på samma hus eller person flera gånger om det inte ligger något bakom det.

– Det som Gösta har råkat ut för är ovanligt. Oftast finns det en anledning bakom när det händer flera gånger men det är inget som vi vet i dagsläget. Kanske har personerna gått till fel hus, säger Stefan Dahlgren som är lokalpolis i Danderyd.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Brott

Våldsvågen: Fyra personer dödade på en vecka

Nyheter

Polisrazzia mot förening i Rinkeby

Dådet skedde i bostadsområdet mellan Södra Jordbrovägen och Jordbro parklek
Brott

Grannar om mordet i Jordbro: ”Vi hörde skrik”

Nyheter

Älg på visit i Tallkrogen sköts ihjäl

Livsstil

De gick i flickskola på Söder på femtiotalet

Nyheter

Visst blev det dubbla guld för Art Kosol!