ANNONS

Från Anne Frank till dagens rasism

Anne Frank.
Anne Frank.
Utställningen Anne Frank – "Om jag bara får vara mig själv" tar med besökaren på en resa om identitet, fördomar och synen på den andre.
ANNONS

”Det som har varit har varit, men vi kan alltid lära oss av historien”

Orden är Anne Franks (1929-1945), och lika aktuella än idag.

Sedan i måndags 25 september fram till den 6 oktober visas utställningen Anne Frank – ”Om jag bara får vara mig själv” på Solna Folkets hus. Utställningen tar avstamp i Anne Franks liv och börjar med berättelsen om hur en enskild person drabbades av fördomar och en antisemitisk och rasistisk människosyn under Förintelsen.

I utställningens andra del möter besökaren ungdomar som i filmer berättar om sig själva, sin identitet och hur de bemöter fördomar idag. Hur ser du på andra människor? Hur ser andra på dig?

Utställningen är ett samarbete mellan Anne Frank House i Nederländerna, Forum för levande historia och Folkets Hus och Parker.

Fakta

Anne Frank

Annelies Marie ”Anne” Frank föddes den 12 juni 1929 i Frankfurt am Main och dog i februari eller mars 1945 i koncentrationslägret Bergen-Belsen. Den judiska flickan blev internationellt känd för sin dagbok, som skildrar hennes upplevelser under den tyska ockupationen av Nederländerna under andra världskriget.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.