ANNONS

Så utvecklas bostadsrättspriserna i Kista

Koll på bostadsmarknaden med Bjurfors.
Nya bostäder utanför de centrala delarna av Stockholm har varit svårsålda de senaste året.
En ny sammanställning visar hur priserna på bostadsrätter i Kista har utvecklats de senaste året.
– Under 2017 har det skett en förändring på marknaden där det mesta som lades ut till försäljning i början av året såldes snabbt, kommenterar Fredrik Kullman vd på Bjurfors Stockholm.
ANNONS

Bjurfors har i samarbete med Booli sammanställt prisutvecklingen för bostadsrätter i Stockholm under 2017. Den visar snittpriserna per kvadratmeter under 2017 jämfört med 2016. Sammanställningen visar att mest för pengarna får man i Hässelby följt av Kista med priser på knappt 40 000 kr/kvm. I Kista har kvadratmeterpriset ökat med 1 procent sedan januari 2016 och i Hässelby har kvadratmeterpriset ökat med 5 procent.

– Bostadspriserna i Stockholm var totalt sett högre 2017 än under 2016, trots nedgången de senaste månaderna. Under 2017 har det skett en förändring på marknaden där det mesta som lades ut till försäljning i början av året såldes snabbt, kommenterar Fredrik Kullman vd på Bjurfors Stockholm.

Den nya sammanställningen visar även att slutpriserna i Kista har ökat med 4 procent de senaste året, I Hässelby har det ökat med 6 procent sedan januari 2016.

Däremot har de nya bostäderna utanför de centrala delarna av Stockholm varit mer svårsålda och har inte ökat lika mycket i pris. Den trenden kommer att hålla i sig under 2018 samtidigt som vi kommer att se ett fortsatt stort utbud på marknaden.

– Planerar man att byta bostad och vill vara på säkra sidan rekommenderar vi att sälja sin gamla bostad först, främst för att det kan ta tid att sälja på en marknad med stort utbud och att risken för fortsatta prisnedgångar därför är stor, kommenterar Fredrik Kullman vd på Bjurfors Stockholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.