ANNONS

Vad tycker du om att Nacka kan få skyskrapor?

Micke Nilheim, 53 år, Kvarnholmen:  – Jättebra. De har byggt ett sådant hus i Tyresö där vi bodde tidigare. Det blir ett landmärke, typ Globen. Det är bättre att bygga på höjden än att ta skogsmark i anspråk.
Micke Nilheim, 53 år, Kvarnholmen: – Jättebra. De har byggt ett sådant hus i Tyresö där vi bodde tidigare. Det blir ett landmärke, typ Globen. Det är bättre att bygga på höjden än att ta skogsmark i anspråk.
Kristin Wiklén, 25 år, Nacka:  – Jag vet inte, jag har inte tänkt på det. I höga hus får man plats med mer folk. Själv föredrar jag ett boende som är mer individuellt anpassat.
Kristin Wiklén, 25 år, Nacka: – Jag vet inte, jag har inte tänkt på det. I höga hus får man plats med mer folk. Själv föredrar jag ett boende som är mer individuellt anpassat.
Gudrun Lagerkvist, 62 år, Stockholm:  – Det beror på. I Stockholm är det inte så vanligt med så höga byggnader. Jag gillar inte hur det ser ut i New York. Jag tror att det beror på hur området runt omkring ser ut om skyskrapor ska passa in eller inte.
Gudrun Lagerkvist, 62 år, Stockholm: – Det beror på. I Stockholm är det inte så vanligt med så höga byggnader. Jag gillar inte hur det ser ut i New York. Jag tror att det beror på hur området runt omkring ser ut om skyskrapor ska passa in eller inte.
Fredrik Matson, 23 år, Sickla strand:  – Det är bra att det byggs nya lägenheter. Själv har jag precis fått en lägenhet och är nöjd med den. Om det byggs stora hus skulle det inte störa mig, jag har inget emot det.
Fredrik Matson, 23 år, Sickla strand: – Det är bra att det byggs nya lägenheter. Själv har jag precis fått en lägenhet och är nöjd med den. Om det byggs stora hus skulle det inte störa mig, jag har inget emot det.
Petra Lund, 43 år, Nacka:  – Nej, det gillar jag inte. Det kan vara max tio våningar högt. Jag tror inte man lockar fler människor att bosätta sig i Nacka med skyskrapor. Det positiva kanske är att man bevarar fler grönytor.
Petra Lund, 43 år, Nacka: – Nej, det gillar jag inte. Det kan vara max tio våningar högt. Jag tror inte man lockar fler människor att bosätta sig i Nacka med skyskrapor. Det positiva kanske är att man bevarar fler grönytor.
Anita Söderkvist, 66 år, Stockholm:  – Förutsättningen är att de passar in i miljön. Fler människor får plats att bo i huset. Jag ser egentligen inga nackdelar, men skyskraporna måste smälta in i miljön. Själv föredrar jag låga hus.
Anita Söderkvist, 66 år, Stockholm: – Förutsättningen är att de passar in i miljön. Fler människor får plats att bo i huset. Jag ser egentligen inga nackdelar, men skyskraporna måste smälta in i miljön. Själv föredrar jag låga hus.
Lars Hedborg, 68 år, Hammarby sjöstad:  – Ja, om folk nu vill bo så högt. Själv kan jag inte tänka mig att bo på det sättet. Bygger man skyskrapor måste de passa in i miljön.
Lars Hedborg, 68 år, Hammarby sjöstad: – Ja, om folk nu vill bo så högt. Själv kan jag inte tänka mig att bo på det sättet. Bygger man skyskrapor måste de passa in i miljön.
Margareta Gara, 40 år, Nacka:  – Jag vet inte. Jag förstår att de som väljer att bo så får fin utsikt, så är det bara bra. Själv föredrar jag att bo i låghus.
Margareta Gara, 40 år, Nacka: – Jag vet inte. Jag förstår att de som väljer att bo så får fin utsikt, så är det bara bra. Själv föredrar jag att bo i låghus.
Ulrika Jonasson, 38 år, Nacka:  – Nej, jag tycker inte om det. Jag är själv uppvuxen i en småstad och föredrar den typ av hus som finns i småstäder. Det finns kanske fördelar med skyskrapor, som att man inte behöver ta så mycket mark i anspråk.
Ulrika Jonasson, 38 år, Nacka: – Nej, jag tycker inte om det. Jag är själv uppvuxen i en småstad och föredrar den typ av hus som finns i småstäder. Det finns kanske fördelar med skyskrapor, som att man inte behöver ta så mycket mark i anspråk.
ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.