Vädjar om hjälp vid Risingeplan

I ett öppet brev till regeringen vädjar en Tenstabo om hjälp för att skadegörelsen och bilbränderna på Risingeplan ska upphöra.

”Politiker vakna och förbered er”. Det uppmanar en Tenstabo regeringen att göra. I ett öppet brev beskriver Tenstabon ett liv i skräck och en konstant oro över i vilket skick man ska finna sin bil i området kring Risingeplan.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om det pågående bråket mellan hyresgäster och hyresvärden Tornet på Risinge­plan. Både fredliga protester och missnöje som yttrat sig i skadegörelse och bränder har under tre månaders tid varit vardag för hyresgäster i området.

Förra veckan tvingades områdets kvartersbutik stänga på grund av oroligheterna.

Personen i brevet vädjar även om hjälp av regeringen med att ta tillbaka garaget, som sedan ett par månader ockuperats av ungdomar. I brevet sammankopplas också oroligheterna delvis med ungdomsinitiativet ”Risingeplans framtid”.

– Det känns tråkigt, särskilt ­eftersom att vi jobbar så hårt. Vi är uppe till tre, fyra på nätterna och försöker hjälpa hyresgästerna att lösa konflikten på ett pedagogiskt sätt, säger Amir Alkazaz, en av initiativtagarna till organisationen.

Sedan Lokaltidningen Mitt i uppmärksammat hyresbråket har Hyresgästföreningen tillsammans med ”Risingeplans framtid” vidtagit en del åtgärder, bland annat genom att dokumentera skicket i flertalet lägenheter på Risingeplan för att sedan kunna presentera resultatet för hyresvärden Tornet.

I veckan springer studenterna ut

TENSTA/RINKEBY/KISTA I veckan är det dags för många tonåringar att ta studenten. För Ross Tensta gymnasium är det dags på onsdag klockan 14 och för Kista gymnasium på fredag klockan 13.

Mellan den 28 maj och 15 juni råder det förbud mot studentflak på vissa gator i Stockholms innerstad.

Vi jobbar hårt på ett fredligt sätt för att lösa konflikten.

niondeklassarnas rötter blev till konstverk

RINKEBY Amina Mohamed är en av eleverna i årskurs nio på Bredbyskolan som ställde ut sitt konstverk på Bredby­dagen för tre veckor sedan.

På temat ”mina rötter” fick eleverna skapa fritt.

Amina Mohamed valde att göra två teckningar föreställande somaliska traditionella kläddräkter, för män och för kvinnor, men med löstagbara huvuden så att man kan byta huvuden på kläddräkterna.

– Jag vill få folk att reflektera över stereotyperna, säger hon.

Flera årskurser visade upp sina verk och förhoppningen är att utställingen ska kunna visas i Tensta konsthall.